Bursa Çift Terapisi Nedir?
Bursa Çift Terapisi.
Bursa Çift terapisi , aile içinde veya çiftler arasında yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçleri ele alarak evliliğin veya ilişkinin daha sağlıklı hale gelmesi ve karşılaşılan zorluklarla baş etmeyi sağlamak amacıyla birlikte yürütülen danışmanlık sürecidir. İlk olarak evliliği veya çifti etkileyen her türlü olumsuzlukların ele alınarak birlikte çözüm yolları bulmaya çalışmak ve yaşanan zorluklarla baş etmeleri amacıyla değişimi sağlayabilmektir. İkinci olarak çiftlerin veya ailenin kendi özgün dinamikleri üzerinden yola çıkılarak hem aile içi ilişkilerin düzenlenmesi hem de diğer insanlarla olan ilişkilerin daha sağlıklı hale gelmesi hedeflenmektedir. Sonuç olarak Çift terapisinde amaç çiftler arasında yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçleri ele almak ve yaşanan sorun ve eksikliklerin giderilmesi ile bireylerde ve çiftin yaşam kalitesinde artış meydana getirmektir.
Ülkemizde son yıllarda giderek artan bir öneme sahiptir. Çünkü bireyler sıkıntılı ve zor olan döngülerinden kurtulabilmek için tüm sistemde meydana gelebilecek bir değişime ihtiyaç duyulur. Bu nedenle psikologlar olarak, aile üyelerinin birbirlerine yardım edebilmeleri için yapıcı yollar bulmasına yardım ederiz. Sonuç olarak her bir üyenin sıkıntısı aile sistemi içinde değerlendiririz.(Psikiyatri Der.)
Bursa Çift Terapisi’nden Kimler Yararlanabilir?
Evlilik ve ilişkisinde sorun olduğunu düşünen herkes ve evlilik öncesi danışmanlık almak isteyen çiftler çift terapisine başvuru yapabilir. Merkezimizde çift terapisi hizmeti Uzman Klinik Psikolog Murat YÖN tarafından verilmektedir.
Bursa Çift Terapisi’nde ele alınan konular
-
Çift ilişkileri
-
Evlilik problemleri
-
Boşanma
-
Alkol ve madde kullanımı
-
Kronik fiziksel rahatsızlıklarla
-
Yas, kayıp ve travmalar
-
Duygusal istismar, ihmal ve şiddet
-
Aile yaşamında değişiklikler (iş değişikliği, taşınma vb.)
-
Anksiyete ve depresyonu da içeren duygusal sorunlar
-
Ebeveynlik becerileri
-
Üvey bireyi bulunan aileler destek.
-
Psikoseksüel zorluklar
-
Evlat edinme, üvey ebeveyn/çocuk ilişkileri
-
Kendine zarar verici davranış
-
Travma sonrası çocuklara, gençlere ve yetişkinlere destek
-
Göç eden ailelere destek
-
İş stresi
-
Ekonomik problemler